MatchQ,
datagedreven talentmanagement

Iedereen heeft talent, MatchQ maakt dit meetbaar. Wij geloven namelijk dat talent bepalend is voor succes. MatchQ geeft inzicht in jouw human capital, zodat jij je talenten nog beter benut.

HomeOver ons

Onze missie

Het is onze missie HR professionals te ondersteunen in het maken van slimme, efficiënte en data gedreven keuzes bij het aantrekken, binden en ontwikkelen van talenten. We bieden werkgevers en HR professionals een online assessmentportal, waarmee ze door middel van de inzet van assessments talenten, competenties en skills meetbaar maken.

Data is key

Dat snappen wij als online assessmentbureau als geen ander. Door middel van data analyses geven wij inzicht over het talent van de individu, het team of een groep.

We koppelen performancedata aan gedragsvoorkeuren, skills en cognitieve kwaliteiten. Maak talent meetbaar en inzichtelijk voor selectie, ontwikkeling en doorstroom doeleinden.

Het identificeren van succesfactoren en potentieel leidt tot het meest effectieve personeelsbeleid. Medewerkers hun talent zo optimaal mogelijk laten inzetten draagt enerzijds bij aan het behalen van organisatiedoelstellingen en anderzijds aan zaken als minder verloop en een hogere medewerkerstevredenheid.

Hoe doen we dit?

MatchQ faciliteert een online assessmentportal van waaruit je gemakkelijk assessments uitstuurt, je inzicht krijgt in de kandidaat funnel en je toegang hebt tot de assessmentresultaten en rapportages. Met MatchQ vinden organisaties en kandidaten een snelle en duurzame match door middel van toegankelijke en bewezen effectieve assessments.

Onze assessments zijn zo ontwikkeld dat deze in te zetten zijn voor alle type functies, van operationeel tot management. Een assessment kan ook op maat gemaakt worden zodat specifieke gewenste skills of drijfveren getest kunnen worden.

Wij testen zo kort mogelijk maar zo lang als nodig en deze resultaten koppelen we terug in bondige en to-the-point rapportages. Door middel van diverse trainingen wordt er verder ingezoomd op het interpreteren van de assessments, de kracht van een team en het individu.

Samen met MatchQ bepaal jij het juiste profiel voor functies en neem je daarin ook het DNA en de cultuur van jouw organisatie mee. Voor een nog beter begrip welke vaardigheden van belang zijn in een functie verrichten consultants van MatchQ onderzoek naar succesvol gedrag op de werkvloer. Leer jouw doelroep écht kennen! Wij ondersteunen jou daarbij middels opgehaalde data en is het mogelijk hier aanvullende en verdiepende data-analyses op te doen.

Waarom?

Tegenwoordig leer je niet meer voor één baan of beroep dat je de rest van je leven gaat doen. Veel banen ontwikkelen door nieuwe technologieën. Dat vraagt om nieuwe vaardigheden en het updaten van de oude. Het CV met de behaalde diploma’s als het bekende selectiecriterium sluit hier niet meer helemaal op aan. Om vraag en aanbod goed bij elkaar te brengen en ‘een leven lang ontwikkelen’ te stimuleren is het meetbaar maken van talent en potentieel noodzakelijk en onvermijdelijk. Op deze manier kun je doormiddel van datagedreven keuzes structurele mismatches terugdringen, kwaliteit verhogen en overgangen tussen sectoren en beroepen bevorderen, ook bínnen jouw organisatie. Maak menselijke keuzes op basis van datagedreven onderbouwingen!

Onze visie

We willen toe naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt die bijdraagt aan de veerkracht, welvaart en welzijn van mensen. Het is ons doel Nederland skills based te maken waarbij een ‘leven lang ontwikkelen’ centraal staat. In deze skillbased arbeidsmarkt willen wij jou als HR professional ondersteunen met een online talentmanagementportal. Maak menselijke keuzes op basis van datagedreven onderbouwingen. Unlock your human capital en draag bij aan een skills based arbeidsmarkt.

Ons team

Ontmoet Hinke

Labelmanager

Hinke Leeflang

Ontmoet Kristel
Ontmoet Carin

Psychometrist

Carin Bossink

Ontmoet Jurriaan

Product Owner

Jurriaan Manintveld

Ontmoet Melissa

Sales Consultant

Melissa Lamers

Ontmoet Nadia

Consultant

Nadia Horst

Business Controller

Paul Nijmeijer

Sales Consultant Binnendienst

Cathy Luijkx

Sr. Sales Consultant

Lennaert Groen

Sales Consultant

Sander Hoeppermans

Debiteurenbeheer

Marjilde Stuyt

Manager Marcom

Lennart Savert

Medewerker Marketing

Axel van Schoonhoven