MatchQ

HomepageSelectie asessment

Selectie Assessment

Onze selectie assessments helpen jou in het wervingsproces beter passende kandidaten aan je te binden en zo de uitstroom van kandidaten te verminderen.

Vele bedrijven gingen je al voor:

Maak talent inzichtelijk met onze selectie assessments

Onze assessments maken inzichtelijk of de kandidaat past in de rol of de organisatie en of de kandidaat het niveau aan kan. Daarnaast bieden we jou objectiviteit en houvast voor je gesprekken met kandidaat en klant, waardoor jij je kunt richten op het vinden van de juiste kandidaat en de plaatsing of de onboarding van je kandidaat

MatchQ Selectie Assessments

GedragsIndicator

Wij kijken niet naar wie iemand is, maar naar wat iemand doet

Onze GedragsIndicator is ontwikkeld in samenwerking met Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden. Bewust meten wij werkgedrag en niet de persoonlijkheid. De effectiviteit van mensen in hun werk wordt namelijk bepaald door wat ze doen met hun kennis & kunde en niet per se door hoe ze zijn. Je ziet in de praktijk dat je in je werk wordt beoordeeld op wat je doet op de werkvloer. Daarnaast is gedrag ontwikkelbaar en geeft het inzicht in iemands groeipotentieel. Door concreet werkgedrag te meten met dit assessment geven we je zo gericht mogelijk inzicht in waar iemand sterk in is en waar er ruimte is voor ontwikkeling.

NivoIndicator

Objectieve en reële inschattingen maken op basis van werk- en denkniveau

Heb je een interessante kandidaat maar beschikt deze niet over een officieel diploma? Geen probleem! Onze NivoIndicator kijkt objectief naar het niveau van je kandidaat en maakt dit inzichtelijk met een aantal standaard tests die zijn gericht op verbaal redeneren en cijfermatig redeneren. Wanneer de prestatie van je kandidaat overeenkomt met de standaarden voor MBO, HBO, of WO, heb je voldoende onderbouwing om te kunnen spreken van een match.

DrijfverenIndicator

Ontdek iemands werkgerelateerde drijfveren​

Drijfveren zorgen ervoor dat iemand in beweging komt en met plezier en energie werkt. Een hoge score op een drijfveer betekent dat die drijfveer belangrijk is voor iemand. Als de kenmerken van die drijfveer in het werk aanwezig zijn, werkt dat sterk motiverend. Een lage score op een drijfveer betekent dat die drijfveer voor die persoon niet belangrijk is; de bij die drijfveer horende kenmerken zullen niet of slechts weinig motiveren.

Benieuwd hoe onze selectie assessments je kunnen helpen talent inzichtelijk te maken?

Veelgestelde vragen over selectie assessments

Wat is een selectie assessment?
Waarom zou je gebruik maken van een selectie assessment?
Wat kost een selectie assessment?